Is het slim nu je hypotheek over te sluiten

  Weten hoeveel jij kunt besparen? Maak een afspraak voor een gratis hypotheekberekening.

Is het slim nu je hypotheek over te sluiten ?

Na een lange tijd van hypotheekrentedaling hebben bijna alle hypotheekverstrekkers de rente nu iets verhoogd. Betekent dit dat jij jouw hypotheek nu snel moet oversluiten?

Meeste oversluitingen ooit

Nooit eerder zijn er zoveel hypotheekaanvragen geweest als in de afgelopen maand. Het is dan ook voor het eerst sinds 2018 dat de hypotheekrente weer iets omhoog gaat. Maar we moeten het niet erger maken dan het is: de hypotheekrente staat nog altijd erg laag. Zelfs lager dan in januari van dit jaar!

Het gaat nu (nog) ook om een kleine stijging van 0,1% tot 0,3%. Om dit in perspectief te zetten: op een hypotheek van € 240.000 scheelt dat tussen de € 20 en € 60 bruto per maand.

Door je bestaande hypotheek over te sluiten, kun jij ook profiteren van de historisch lage hypotheekrentes. Je betaalt minde rente en je kunt een langere rentevaste periode kiezen.

Kosten

Je hypotheek oversluiten kost geld. Denk niet alleen aan de boeterente, maar ook aan de notaris- taxatie- en advieskosten. Die kosten betalen zich vaak terug via de lagere maandlasten. Daarbij is het mogelijk oversluiten te combineren met verbetering, verbouwing en/of verduurzaming van je woning.

Beste keuze

Of het slim is om jouw hypotheek over te sluiten, hangt dus af van veel meer zaken dan alleen de hoogte van de hypotheekrente. Wil je weten wat voor jou de beste keuze is? Neem dan even contact met ons op. Als Erkend Financieel Adviseur zijn we specialist op het gebied van hypotheken. we helpen je graag verder.

Gratis eerste gesprek

ook online mogelijk

Verhuizen

Er komen dan veel vragen op je af. Eerst kopen of eerst verkopen? Huidige hypotheek meenemen of is dat niet verstandig ? Mag ...

Eerste huis kopen

Je gaat je eerste huis kopen. Leuk en een grote stap. Van Soest Advies beantwoordt al je vragen inzake je hypotheek én ...

gratis eerste gesprek

erkend hypotheek adviseur

onafhankelijk advies

gratis eerste gesprek

erkend hypotheek adviseur

onafhankelijk advies

Advies op maat

Stuur je bericht en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Start met typen en druk op ENTER om te zoeken