Meer met NHG

Meer met NHG

  • Verhoging van € 310.000 naar € 325.000
  • Meer lenen met energiebesparende maatregelen tot € 344.500
  • Meer ruimte voor senioren

 

De voorwaarden en normen van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG)  voor 2021 zijn bekend en bieden meer mogelijkheden. Wij benoemen ze voor je.

NHG mogelijk tot € 325.000

De NHG-kostengrens stijgt per 1 januari 2021 van € 310.000 naar € 325.000. Als er energiebesparende maatregelen worden meegefinancierd is de grens 6% hoger, namelijk € 344.500

Tijdelijk tekort regeling

Meer ruimte bij een tijdelijk financieringstekort bij twee senioren veroorzaakt door een verschil in AOW-leeftijd.  Door uit te gaan van werkelijk lasten wordt de hypotheektoets verruimd en is meer mogelijk.

Oversluiten lening zonder NHG naar lening met NHG  

Om van niet-NHG over te kunnen sluiten naar NHG, is oversluiten in 2021 alleen mogelijk als NHG nodig is om woningbehoud voor de klant mogelijk te maken of als de aflossingsvrije hypotheek deels wordt omgezet naar een hypotheek met aflosvorm. Andere redenen om naar NHG over te sluiten blijven bestaan, zodat onder andere het verbeteren of verduurzamen van de woning met NHG mogelijk blijft.

Overige relevante wijzigingen

  • Nieuw model werkgeversverklaring
  • Vanaf volgend jaar is het mogelijk om de financieringsdoelen die in Norm 3 worden beschreven (kwaliteitsverbetering, echtscheiding, afkoop erfpacht, SVn Starterslening) met elkaar te combineren.
  • Het maximum van twee hypothecaire inschrijvingen komt te vervallen.
  • Toetsen met hoger toetsinkomen, als een inkomensverhoging binnen 6 maanden in het vooruitzicht wordt gesteld is toegestaan. Dit geldt ook bij een contract voor bepaalde tijd (als de proeftijd is verstreken).

 

Wil je meer weten over NHG en jouw persoonlijke situatie? Maak dan een afspraak met Van Soest Advies.

HOEVEEL KUN JIJ LENEN ?

1 overzicht met alle banken

gratis eerste gesprek

erkend hypotheek adviseur

onafhankelijk advies

gratis eerste gesprek

erkend hypotheek adviseur

onafhankelijk advies

Advies op maat

Stuur je bericht en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Start met typen en druk op ENTER om te zoeken