Verduurzaming ook goed voor de waarde van jouw woning

Besparen met verduurzamen

Start met verduurzamen
Start direct met besparen
– Goed voor het klimaat
– Goed voor jou 

Laat ons ons jou uitleggen hoe jij optimaal kunt verduurzamen en besparen.

Verduurzaming ook goed voor de waarde van jouw woning

Het verduurzamen van jouw woning leidt niet alleen tot verlaging van de energiekosten, maar ook tot een stijging van de waarde van de woning.
Een energielabel geeft aan hoe energiezuinig een woning is. Hoe minder fossiele energie er wordt gebruikt, des te gunstiger is energielabel. De indeling van energielabels loopt van A t/m G, waarbij A het meest wenselijke label is.

Bij het bepalen van het label wordt gekeken naar de isolatie van de woning, naar de installaties die nodig zijn voor de verwarming, koeling ventilatie en warm waarde. Vervolgens wordt gekeken naar wat dit aan energie vergt per m2 gebruiksoppervlakte per jaar.

Hoe duurzamer de woning, hoe hoger de verkoopopbrengst

Onderzoek in opdracht van de makelaarsvereniging NVM toont aan dat hoe duurzamer de woning is, hoe hoger de verkoopopbrengst. Optisch vergelijkbare woningen leiden tot verschillende opbrengsten afhankelijk van het energielabel. Dat is goed te zien in onderstaande grafiek:

%-stijging woningwaarde voor alle woningen in Nederland. Voor een woning met label C wordt gemiddeld 7,9% meer betaald dan voor een vergelijkbare woning met label G. Bron: brainbay

Een woning met label C brengt dus gemiddeld 7,9% meer op dan een vergelijkbare woning met een G-label. Met de huidige gemiddelde woningprijs gaat het dan al snel om ruim 30.000 euro. Een investering in verduurzaming is hiermee dus een investering in de waarde van een woning.

Naast stijging waarde woning ook besparing energielasten

Het verduurzamen van jouw woning leidt niet alleen tot een stijging van de waarde van de woning, maar ook tot verlaging van de energiekosten. Met een verbetering van label G naar label C gaat het gemiddelde gasverbruik omlaag van 1.365 m3 naar 1.070 m33, een besparing van 21%.

Kosten verduurzaming: eigen geld of lenen

De financiering van energiebesparende maatregelen kan met eigen geld, maar ons advies is wel om voldoende geld aan te houden dat je bij calamiteiten direct kunt opnemen. Zit jouw geld in verduurzaming dan kan je dat uiteraard niet gebruiken wanneer er bijvoorbeeld grote reparaties aan je auto moeten plaatsvinden.
Een andere vorm van financiering is het verhogen van je hypotheek of een aparte lening.  Zowel banken als overheid bieden hiervoor diverse regelingen aan.

Wil je meer weten wat voor jou een passende financiering is voor de kosten van verduurzaming voor jouw woning? Neem dan contact met ons op. Wij kijken dan samen wat voor jou een goede oplossing is.

GRATIS ADVIES GESPREK

vraag nu aan

gratis eerste gesprek

erkend financieel adviseur

onafhankelijk advies

gratis eerste gesprek

erkend financieel adviseur

onafhankelijk advies

Verduurzamen in Goirle, Riel, Hilvarenbeek, Tilburg. Lenen voor verduurzamen. Subsidies energie besparende maatregelen. Zonnepanelen. Warmtepomp. Isolatieglas. Dubbel glas. Triple glas. Muurisolatie. Vloerisolatie. Makkelijk energie besparen. Wandisolatie. Dakisolatie. Gevelisolatie. Douche-wtw. Zonneboiler. Aardgasvrij wonen. Ventileren. Hybride warmtepomp. Biomassaketel. Koeling huis. Energiezuinig. Lage energierekening. Duurzaam opwekken. Huur. Lease. Koop. Verminderen gasverbruik. Grip op verbruik. Slim energie besparen. Besparen met verduurzamen.

Advies op maat

Stuur je bericht en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Start met typen en druk op ENTER om te zoeken