Duurzaam maken van je woning

Besparen met verduurzamen

Start met verduurzamen
Start direct met besparen
– Goed voor het klimaat
– Goed voor jou 

Laat ons ons jou uitleggen hoe jij optimaal kunt verduurzamen en besparen.

Duurzaam maken van je woning

Wanneer je nadenkt over verduurzaming van je huis kan het zijn dat je even niet weet waar te beginnen of hoe dit te financieren. We zetten een aantal zaken voor je op een rijtje.

Veel mogelijkheden tot verduurzamen

Zowel voor bestaande bouw als nieuwbouw zijn veel mogelijkheden om je woning energiezuiniger te maken. Buiten jouw “energie-gedrag” zijn de belangrijkste maatregelen om je huis energiezuiniger te maken:

  • Warmtepomp
  • Gevel-, dak-, leiding- of vloerisolatie
  • HR++ (of hoger) beglazing
  • Energiezuinige kozijnen en/of deuren en daarmee gelijk te stellen constructieon­derdelen
  • Energiezuinige ventilatie inclusief hoog rendement ventilatoren
  • Warmteterugwinning
  • Zonneboiler
  • Zonnecellen
  • Of een combinatie hiervan

Financieringsmogelijkheden

Maatregelen om je woning energiezuiniger te maken zijn een investering. Je maakt nu kosten en na een bepaalde periode heb je de investering terugverdiend doordat je bespaart op je energielasten. Daarnaast zal je zien dat de komende tijd steeds grotere verschillen ontstaan in de waarde van woningen die wel en niet energiezuinig zijn. De investeringskosten kun je op diverse manieren financieren. Hieronder staan de belangrijkste op een rijtje.

1.  Spaargeld

Het is belangrijk om te beschikken over voldoende spaargeld om onverwachte calamiteiten op te vangen. Wij noemen dit een “financiële buffer”. Het kan zijn dat je meer spaargeld hebt dan deze noodzakelijke financiële buffer. Levert jouw spaargeld weinig rendement op dan kan het aantrekkelijk zijn om de kosten van het verduurzamen van jouw woning (deels) uit eigen middelen te financieren.

2.   Hypotheek

Koop je een woning en sluit je daarvoor een hypotheek af, dan is het bij de meeste banken mogelijk een hoger bedrag te lenen als je dit hoger bedrag gebruikt voor om jouw woning duurzamer te maken.

Heb je al een koopwoning dat is het mogelijk je verduurzamingswensen te financieren vanuit de overwaarde. Dit kan bijvoorbeeld door afgeloste hypotheek (deels) op te nemen of een tweede hypotheek af te sluiten.

Met een hypotheek kun je de kosten voor verduurzamen over een langere tijd uitsmeren terwijl je direct profiteert van de besparingen.

3. Duurzaamheidslening

Gemeenten en provincies stimuleren het nemen van duurzame maatregelen en bieden daarom de Duurzaamheidslening aan. Afhankelijk van de gemeente of provincie waar je woont, kun je misschien ook gebruik maken van de Duurzaamheidslening. Deze bedraagt minimaal € 2.500 en maximaal € 25.000.

4. Energiebespaarbudget

Kies je een hypotheek met een Nationale Hypotheek Garantie dan biedt een aantal banken een extra budget aan om met de hypotheek mee te lenen. Je kunt dan nadat je de woning in eigendom hebt gekregen in alle rust uitzoeken wat voor jouw situatie de meest interessante maatregelen zijn om te nemen. Hiervoor heb je dan maximaal twee jaar de tijd.

Heb je een beslissing genomen dan is dit budget voor jou beschikbaar. Op dit moment bedraagt het energiebespaarbudget maximaal 6% van de waarde van de woning.

4. Energiebespaarlening

Een andere mogelijkheid is om een specifieke lening af te sluiten voor de verduurzaming van je huis. Dat kan bijvoorbeeld met een Energiebespaarlening van het Warmtefonds. Je mag dan maximaal € 65.000 lenen, die je in maximaal 20 jaar moet terugbetalen.

5. Consumptief krediet

In bepaalde situaties kan het aantrekkelijk zijn om je investering te financieren via een persoonlijke lening.

5. Subsidie

Mogelijk kom je in aanmerking voor subsidie, zoals bijvoorbeeld de Investeringssubsidie Duurzame Energie. Een deel van jouw investering krijg je dan direct terug. Actuele regelingen voor subsidies kun je ook zelf controleren op deze website.

Wij helpen je uitzoeken wat bij jou past

Voldoende mogelijkheden voor jou als woningeigenaar om energiebesparende maatregelen te laten uitvoeren, te financieren en te laten subsidiëren. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van jouw persoonlijke situatie. Wij helpen met het zoeken naar een oplossing die bij jou past.

1.   Maatwerk

Elk huis is anders en iedereen heeft eigen voorkeuren. Wij maken een persoonlijk plan op basis van jouw wensen de mogelijkheden van jouw woning.

2.   Alles in één

Het persoonlijk plan dat wij voor je maken is een totaalplan. Onze gediplomeerde adviseurs combineren isolatie, verwarming, zelf opwekken van elektriciteit, financiering en subsidie tot één samenhangende oplossing.

3. Plannen en uitvoeren

Binnen jou budget realiseren we de maximale verduurzaming. Samen stellen we een helder stappenplan op zodat financieringsaanvraag, uitvoering werkzaamheden en subsidieaanvragen vlot verlopen.

Wil je meer weten over de mogelijkheden in jouw specifieke situatie?

GRATIS ADVIES GESPREK

vraag nu aan

gratis eerste gesprek

erkend financieel adviseur

onafhankelijk advies

gratis eerste gesprek

erkend financieel adviseur

onafhankelijk advies

Verduurzamen in Goirle, Riel, Hilvarenbeek, Tilburg. Lenen voor verduurzamen. Subsidies energie besparende maatregelen. Zonnepanelen. Warmtepomp. Isolatieglas. Dubbel glas. Triple glas. Muurisolatie. Vloerisolatie. Makkelijk energie besparen. Wandisolatie. Dakisolatie. Gevelisolatie. Douche-wtw. Zonneboiler. Aardgasvrij wonen. Ventileren. Hybride warmtepomp. Biomassaketel. Koeling huis. Energiezuinig. Lage energierekening. Duurzaam opwekken. Huur. Lease. Koop. Verminderen gasverbruik. Grip op verbruik. Slim energie besparen. Besparen met verduurzamen.

Advies op maat

Stuur je bericht en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Start met typen en druk op ENTER om te zoeken