HYPOTHEEK VOOR ONDERNEMER: SNEL EN VOORDELIG

Van Soest Advies doet meer voor ondernemers:

 • snel en voordelig je hypotheek geregeld
 • óók zonder inkomensverklaring
 • accountant in huis voor beoordeling en advies toetsinkomen

BEN JE ONDERNEMER?

OOK JOUW HYPOTHEEK SNEL EN VOORDELIG GEREGELD.

Heb je als ondernemer een hypotheek nodig dan is dat minder eenvoudig dan dat je in loondienst bent. Van Soest is ervaren in hypotheken voor ondernemers en heeft de mogelijkheid om voor jou de beste keuze te maken uit de hypotheekverstrekkers. 

 

Wanneer ben je een ondernemer?

Je bent een ondernemer als jij en/of je partner:

 • staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel
 • je bent zzp’er of je bent een ondernemer met personeel in loondienst
 • je voert een onderneming in de vorm van een eenmanszaak, vof, maatschap of BV

Je bent een startende ondernemer als je minder dan 3 jaar werkzaam bent als ondernemer. Voor een hypotheekverstrekker is de inschrijving bij de Kamer van Koophandel de startdatum van je onderneming. Om te bepalen of je starter bent voor een hypotheek gaat de bank uit van de startdatum van de huidige onderneming. Dus als je bijvoorbeeld gestart bent met een eenmanszaak en je schuift door naar een BV dan is de inschrijfdatum van die BV de  startdatum van jouw onderneming voor de bank.

 

Waarom Van Soest je hypotheek laten regelen?

 • specifieke kennis van ondernemers: Van Soest Advies heeft ervaring met hypotheken voor ondernemers en heeft specifieke financiële ondernemerskennis in huis. Elke aanvraag voor ondernemers wordt door Van Soest namelijk voorbereid in samenwerking met een accountant. Op basis van je financiële gegevens en de voorwaarden van de hypotheekverstrekkers bekijken we welke het beste past bij jouw specifieke situatie.
 • voordelige tarieven: voor ondernemers hebben wij een voordelig hypotheek compleet pakket. Bekijk onze huidige tarieven.

 

Kan ik uit alle hypotheekverstrekkers kiezen?

Als ondernemer kun je niet bij alle hypotheekverstrekkers terecht. Zeker niet als je onderneming korter dan 3 jaar bestaat of als je onderneemt in meerdere BV’s. Bij een hypotheek voor een ondernemer zijn de volgende elementen van belang:

 • hoe lang ben je ondernemer? Niet alle hypotheekverstrekkers financieren als je korter dan 3 jaar onderneemt. Maar zelfs als je pas 1 jaar onderneemt zijn er mogelijkheden. Voor zzp’ers is een mogelijkheid om een je toetsinkomen vast te laten stellen. Hiervoor betaal je eenmalig € 250 aan een door de verstrekkers erkende onafhankelijke deskundige partij.
 • in welke vorm onderneem je? Heb je meerdere ondernemingen dan zal niet elke hypotheekverstrekker een hypotheek verstrekken.
 • de aard van de ondernemersactiviteiten: bepaalde activiteiten (zoals bv. sexindustrie, horeca) zijn uitgesloten.
 • de woningwaarde die je wil financieren: in 2018 mag je maximaal 100% van de woningwaarde lenen. Dit geldt voor iedereen, dus ook voor ondernemers. Soms mag je als ondernemer echter minder lenen dan 100%, omdat geldverstrekkers het risico te groot vinden dat je zonder inkomen komt te zitten.

 

Welke gegevens moet je aanleveren en waarom?

 • Financiële cijfers van de onderneming(en): Om te kunnen bepalen hoeveel hypotheek je kunt krijgen is jouw inkomen uit onderneming van belang. In principe kijken alle hypotheekaanbieders naar de nettowinst van de afgelopen drie jaar en/of naar het DGA inkomen. Daarvan nemen ze het gemiddelde als toetsinkomen. Heb je in het laatste jaar minder verdiend dan het gemiddelde? Dan wordt dit laagste bedrag gezien als je toetsinkomen.
 • In het geval je korter dan 3 jaar ondernemer bent zal de hypotheekverstrekker een (door een accountant opgestelde) prognose willen zien.
 • de aangiftes van je inkomstenbelasting van de laatste 3 jaar: op basis van deze aangiftes gaat de bank na of jouw financiële cijfers ook zijn opgenomen in je aangifte aan de belastingdienst.
 • Inschrijving bij de kamer van koophandel: deze mag niet ouder zijn dan 3 maanden. Op basis van de inschrijving beoordeelt de hypotheekverstrekker de startdatum van je onderneming.

Steeds meer hypotheekverstrekkers maken ook gebruik van de zogenaamde inkomensverklaring ondernemers. Dit betekent dat speciaal daarvoor door de hypotheekverstrekker geselecteerde bedrijven op basis van jouw aangeleverde gegevens een verklaring opstellen.

 

Wil je meer weten over de mogelijkheden in jouw persoonlijke situatie? Maak dan een afspraak met Van Soest Advies.

vraag direct persoonlijk advies

gratis eerste gesprek

erkend hypotheek adviseur

onafhankelijk advies

gratis eerste gesprek

erkend hypotheek adviseur

onafhankelijk advies

Advies op maat

Stuur je bericht en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Start met typen en druk op ENTER om te zoeken