De all risk inboedelverzekering: ook telefoons en tablets?

Telefoons en tablets worden massaal geclaimd op de inboedelverzekering. Maar wanneer zijn deze verzekerd, en wanneer juist niet?

Een telefoon en een tablet zijn net als een kast en een bankstel verzekerd op de inboedelverzekering. Bij schade door bijvoorbeeld brand, storm, hagel en inbraak kun je een claim indienen bij de verzekeraar. Er is dekking tegen in de polisvoorwaarden genoemde schadeoorzaken. De meeste claims aan telefoons en tablets ontstaan door het laten vallen. Het laten vallen van je inboedel is niet verzekerd op de standaard inboedelverzekering. Bij een defect of een gescheurd scherm krijg je dus niets uitgekeerd. Voor verzekerden is dat vaak een teleurstelling. Er zijn verzekeringsmogelijkheden, maar deze hebben ook weer nadelen.

De all risk inboedelverzekering
All-risk is letterlijk: verzekerd tegen alle risico’s. In werkelijkheid is de dekking beperkter. Deze dekkingsvorm voeren sommige verzekeraars ook voor de inboedelverzekering. Deze verzekering biedt ook dekking aan een defecte telefoon. Of dit nu veroorzaakt is door een brand of door het laten vallen.

Nadelen van een all risk inboedelverzekering
Een verzekering die je verzekert tegen alle risico’s klinkt ideaal. Maar deze inboedelverzekering is natuurlijk duurder dan de verzekeringen met een beperktere dekking. Een tweede nadeel is het hoge eigen risico dat verzekeraars hanteren voor deze verzekeringsvorm. Op deze manier wil de verzekeraar voorkomen dat ook kleine schades geclaimd worden.

Welke inboedelverzekering is de beste ?
Ook een inboedelverzekering is maatwerk. De verzekering moet zo goed mogelijk afgestemd zijn op jouw persoonlijke situatie. De dekkingsvorm, de verzekerde som en de waarde van de elektronica zijn daarbij van belang. Er kunnen namelijk maximale verzekerde bedragen gelden voor elektronica.

Wil je meer weten over de all risk verzekering? Maak een afspraak met Van Soest Advies.

ADVIES OP MAAT

voor al je financiële vragen

gratis eerste gesprek

erkend hypotheek adviseur

onafhankelijk advies

gratis eerste gesprek

erkend hypotheek adviseur

onafhankelijk advies

Advies op maat

Stuur je bericht en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Start met typen en druk op ENTER om te zoeken