Steeds vaker aanspraak op rechtsbijstandverzekering

Steeds vaker wordt een beroep gedaan op de rechtsbijstandverzekering.

Je doet een beroep op een rechtsbijstandverzekering bij een juridisch geschil. Het hoeven niet altijd zware zaken zijn. Je kunt de rechtsbijstand ook inschakelen met de vraag hoe je bepaalde zaken het beste kunt aanpakken. Je loopt bijvoorbeeld vast bij de gemeente over een kwestie. Informeer bij de verzekeraar wat je het beste kunt doen. .

Vooral meer geschillen rondom het kopen en verkopen van een huis
Het aantal meldingen rondom koop en verkoop van een huis is met name toegenomen. Logisch nu er ook weer meer huizen verkocht in vergelijking met één jaar geleden. Mensen zijn ook steeds mondiger. Bij verborgen gebreken kun jij je neerleggen bij het feit dat je benadeeld bent, maar je kunt het ook aanvechten. Verzekerden met een rechtsbijstandverzekering doen dit eerder dan andere huizenkopers die er niet tegen verzekerd zijn. Procederen brengt namelijk hoge kosten met zich mee.

Je kunt ook rechtshulp nodig hebben door een ander
Als de buurman een advocaat inschakelt voor het verkeerd plaatsen van jouw schutting, kun je een beroep doen op je rechtsbijstandverzekering. Zelfs als het niet tot een rechtszaak komt, kun je al duizenden euro’s aan advocaatkosten maken.

Kun je zonder een rechtsbijstandverzekering?
Een rechtsbijstandverzekering kun je tientallen jaren voor betalen zonder dat je er gebruik van maakt. Maar heb je een geschil dan heb je die betaalde premie al snel terugverdiend als het tot een proces komt.

Twijfel je of een rechtsbijstandverzekering voor jou nodig is? Maak een afspraak met Van Soest Advies.

ADVIES OP MAAT

voor al je financiële vragen

gratis eerste gesprek

erkend hypotheek adviseur

onafhankelijk advies

gratis eerste gesprek

erkend hypotheek adviseur

onafhankelijk advies

Advies op maat

Stuur je bericht en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Start met typen en druk op ENTER om te zoeken