Bieden op een huis met hulp van een hypotheekadviseur?

Na die laatste bezichtiging weet je zeker dat jij je droomhuis gevonden hebt. Dan zit er dus nog maar één ding op: bieden.
Maar wat is eigenlijk jouw maximale hypotheek? Waar baseer je jouw bod op? En zijn er nog speciale situaties omtrent de woning waar je rekening mee moet houden? Met andere woorden: is het niet verstandig om eerst een hypotheekadviseur te spreken voor je gaat bieden op een huis?

Het liefst wil je zo min mogelijk betalen voor die woning, maar je wilt wel zeker weten dat je hem krijgt. Mét bijbehorende hypotheek natuurlijk. En dan zo snel mogelijk verhuizen. Hoe pak je dat aan?

Wat kan een hypotheekadviseur voor je doen?
Wat weet een hypotheekadviseur dat Google niet weet? Precies hoe jouw situatie in elkaar steekt bijvoorbeeld. En waar jij specifiek op moet letten, welke voorwaarden voor jou gelden en wat de woning waard is.

Maximale hypotheek
Je maximale hypotheek berekenen heb je vast al gedaan. Maar wist je dat de meeste online tools alleen rekening houden met jouw inkomen en de meest voorkomende leningen? Er zijn nog een hoop andere dingen die van invloed zijn op het bedrag dat jij maximaal kunt lenen. Denk bijvoorbeeld aan een lease auto, mobiele telefoon of creditcard op afbetaling, de WOZ waarde van de woning.
Een hypotheekadviseur weet precies hoeveel je hierdoor minder kunt lenen en – niet onbelangrijk – hoe je dit kunt voorkomen.

De woning
Naast jouw financiële situatie, zijn ook de eigenschappen van het huis dat je wilt kopen van invloed op wat je kunt lenen. En daarmee wat je kunt bieden. Is de woning de gevraagde verkoopprijs wel waard ? Wat is de staat van onderhoud van de woning? Is er asbest verwerkt in de woning? Zit er bijvoorbeeld erfpacht op de woning en wanneer loopt dat af? Voldoet de woning eigenlijk wel aan de eisen die je vooraf gesteld had?

Zo moet je bieden op een huis
Bij het bieden op een huis heb je als particulier vaak te maken met een professionele makelaar. Dat zet je al meteen op achterstand…Om goed te kunnen onderhandelen is van belang dat je niet laat merken hoe graag je de woning wilt. Als je te betrokken bent bij het proces is het moeilijk om rationeel te (onder)handelen. Van belang is ook om de situatie van de verkoper te onderzoeken. Daar kun je namelijk gebruik van maken bij de onderhandelingen.

Van Soest Advies: aankoopbegeleider én hypotheekadviseur
Van Soest Advies heeft meer dan 20 jaar ervaring in de aankoop van onroerend goed én is erkend hypotheekadviseur. Je kunt bij ons terecht voor een compleet pakket van aankoopbegeleiding en hypotheekadvies. Maar je kunt ook de onderhandelingen door Van Soest Advies laten doen.

 

Maak een afspraak en profiteer van onze ervaring!

GRATIS ADVIES GESPREK

vraag nu aan

Eerste huis kopen

Je gaat je eerste huis kopen. Leuk en een grote stap. Van Soest Advies beantwoordt al je vragen inzake je hypotheek én ...

Verhuizen

Er komen dan veel vragen op je af. Eerst kopen of eerst verkopen? Huidige hypotheek meenemen of is dat niet verstandig ? Mag ...

gratis eerste gesprek

erkend hypotheek adviseur

onafhankelijk advies

gratis eerste gesprek

erkend hypotheek adviseur

onafhankelijk advies

Advies op maat

Stuur je bericht en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Start met typen en druk op ENTER om te zoeken