Hoe verloopt een hypotheekaanvraag ?

Hypotheekadvies
We starten met een inventarisatiegesprek waarin je huidige situatie, wensen en doelstellingen worden geïnventariseerd. Op basis hiervan berekenen we hoeveel hypotheek je verantwoord kunt aangaan. We vergelijken alle geldverstrekkers op prijs en voorwaarden en bekijken welke geldverstrekker, welke hypotheekvorm(en) en welke rentevaste periode het best bij jouw past. Jouw situatie kan wijzigen, denk bijvoorbeeld aan: samenwonen, kinderen, pensionering, scheiden, ziekte en werkloosheid. Deze scenario’s worden in beeld gebracht en we bespreken of aanvullende maatregelen ter bescherming van je inkomen gewenst zijn. De inventarisatie van inkomen, risico analyse en het hypotheekadvies zijn samengevat in een persoonlijk adviesrapport.

Hypotheekbemiddeling
Zodra de keuze voor je hypotheek bekend is, vragen we de offerte aan bij de geldverstrekker. Wij zorgen ervoor dat de door jou getekende offerte en de door de bank gevraagde documenten (denk hierbij aan werkgeversverklaring, loonstrook, etc) in bezit komen van de geldverstrekker. De gevraagde documenten lever jij digitaal bij ons aan. Hiervoor krijg je van ons een checklist en instructie. Vind je het aanleveren lastig, dan helpen we je daarmee.

Aanvraag overlijdensrisicoverzekering
Voor de meeste hypotheken is een overlijdensrisicoverzekering nodig. Dit kan zijn omdat de geldverstrekker dit voor een bepaald bedrag vereist en/of omdat je in geval van overlijden tijdens de looptijd van de hypotheek graag wilt dat je nabestaande geen of minder hypotheek heeft. We vergelijken de tarieven van verzekeraars, we verzorgen de aanvraag en zorgen dat je de polis krijgt.

Notarischeck
We onderhouden de contacten met de notaris van jouw keuze en controleren de (concept)hypotheekakte en de (concept)notariële afrekening.

GRATIS ADVIES GESPREK

vraag nu aan

gratis eerste gesprek

erkend hypotheek adviseur

onafhankelijk advies

gratis eerste gesprek

erkend hypotheek adviseur

onafhankelijk advies

Advies op maat

Stuur je bericht en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Start met typen en druk op ENTER om te zoeken