Huis kopen zonder eigen geld?

Huis kopen zonder eigen geld ?

Misschien weet je dat je maar 100% van de woningwaarde mag lenen voor je hypotheek. Dat betekent dat je alle bijkomende kosten zelf moet betalen. Met eigen geld dus.

Wat nu als je geen eigen geld hebt?

Maak gebruik van de schenkingsvrijstelling
Ook in 2019 mag je eenmalig ca € 100.000 belastingvrij schenken. Dit bedrag hoeft niet per se van je ouders afkomstig te zijn, zelfs niet van familie. Je kunt dus ook een vrijgevige vriend of vriendin vragen.
Een belangrijk punt wat dat betreft is wel dat het bedrag een schenking moet zijn en geen lening. Een lening moet je namelijk terugbetalen. De lasten zorgen ervoor dat je minder hypotheek krijgt.

Of een lening naast je hypotheek
Een extra lening naast je hypotheek om de bijkomende kosten te betalen is niet altijd even verstandig. Deze lening geregistreerd bij het BKR en betekent een lagere maximale hypotheek. Er is een situatie dat deze constructie voor jou wel positief uit kan pakken: als jouw maximale hypotheek hoger is dan de hypotheek die je nodig hebt voor het huis dat je koopt. Je hebt dan leenruimte “over”.
Maar let op ! Het is altijd van belang te bekijken of jouw nieuwe totale maandlasten passen binnen jouw budget.

Wil je advies over kopen zonder eigen geld? Maak een afspraak met Van Soest Advies.

GRATIS ADVIES GESPREK

vraag nu aan

Eerste huis kopen

Je gaat je eerste huis kopen. Leuk en een grote stap. Van Soest Advies beantwoordt al je vragen inzake je hypotheek én ...

gratis eerste gesprek

erkend hypotheek adviseur

onafhankelijk advies

gratis eerste gesprek

erkend hypotheek adviseur

onafhankelijk advies

Advies op maat

Stuur je bericht en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Start met typen en druk op ENTER om te zoeken