Overwaarde-hypotheek

Overwaardehypotheek

De overwaarde-hypotheek

Steeds meer (bijna) gepensioneerden hebben behoefte aan het vrijmaken van geld of een aanvulling op hun (pensioen)inkomen. Geldt dit ook voor u?

Waarom zou u dit geld niet halen uit uw eigen woning? Dat is nu mogelijk met een overwaarde-hypotheek, ook wel verzilverhypotheek of omkeerhypotheek genoemd. Steeds meer 60+’ers maken gebruik van deze veilige regeling.

Redenen overwaarde-hypotheek

1 Pensioentekort

    Weinig of geen indexatie, wisselingen van werkgevers in het verleden, tegenvallend nabestaandenpensioen? Er zijn nogal wat redenen waarom uw pensioenuitkering kan tegenvallen. Als compensatie kunt u extra inkomen uit uw stenen halen. Stel, u bezit een woning met een waarde van 275.000 euro en hebt nog een restant hypotheek van 50.000 euro. Wanneer u uw pensioeninkomsten te laag vindt, kan het handig zijn als u bijvoorbeeld 100.000 euro uit uw huis kunt halen om iedere maand 500 euro extra te besteden te hebben. Dat is voor veel mensen een uitkomst.

2 Langer thuis wonen

    Het Nederlandse beleid dat ouderen stimuleert om langer in hun huis te blijven wonen vergt vaak aanpassingen aan de woning. Denk hierbij aan een traplift, een extra slaapkamer beneden of badkamer met inloopdouche. Door extra geld uit uw huis te halen, kunt u deze voorzieningen bekostigen en kunt u comfortabel en veilig thuis blijven wonen.

3 Hulp aan (klein)kinderen

    Een derde reden kan zijn om een bedrag te schenken aan kinderen of kleinkinderen, bijvoorbeeld om hen een betere start op de woningmarkt te bieden.

4 Inkoop zorg

    Zowel zorgverzekeraar als gemeente (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) bieden u zorg. Deze zorg is lang niet altijd voldoende. Het inkopen van extra zorg op maat kunt u realiseren met een omkeerhypotheek. Zo bent u niet afhankelijk van de beperkte zorg die de overheid of verzekeraar u biedt en bent u  in staat de zorg die u verdiend optimaal te regelen.

5 Overige besteding

    Het geld dat in de stenen zit is van u. U bent degene die beslist waarvoor u dit geld gebuikt. Auto, vakantie, hobby, verbouwing, noem maar op.

Hoe werkt het?

In de basis is simpel: U leent u een extra bedrag met uw woning als onderpand. U ontvangt dit geld in de vorm van een eenmalige en/of periodieke uitkering. Het bedrag wordt opgeteld bij uw hypotheek. U betaalt geen rente en geen aflossing meer. U besteedt het geld waaraan u wilt.

Makkelijk en Veilig

Middels de overwaardehypotheek ontvangt u op een makkelijke manier de waarde van uw huis is geld.  U kunt bovendien in uw woning blijven woning zolang u wilt en het risico van restschuld is geheel uit te sluiten. De overwaardehypotheek biedt u daarmee zekerheid en veiligheid.

U beslist

Gelukkig bent u in de gelegenheid zelf te beslissen wat u doet met uw overwaarde.
De Autoriteit Financiële Markten (AFM) geeft in haar leidraad aan dat er ruimte en mogelijkheden zijn voor banken om overwaarde te financieren. Het is het zeker belangrijk dat deze ‘verzilvering’ zorgvuldig en passend wordt verstrekt. Het inwinnen van advies bij een Erkend Financieel Adviseur is zeker aan te raden.

GRATIS ADVIES GESPREK

vraag nu aan

Veilig thuis blijven wonen

U bent wat ouder en u heeft misschien zorg en ondersteuning nodig. Veilig thuis blijven wonen kan. Wij helpen u graag de mogelijkheden inzichtelijk te maken.

gratis eerste gesprek

erkend hypotheek adviseur

onafhankelijk advies

gratis eerste gesprek

erkend hypotheek adviseur

onafhankelijk advies

Advies op maat

Stuur je bericht en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Start met typen en druk op ENTER om te zoeken