Niet kopen maar verbouwen

niet kopen maar verbouwen

Niet kopen maar verbouwen

Ook verbouwen kost geld

Niet kopen maar verbouwen als oplossing voor het waarmaken van je woonwensen?  Uiteraard kost (net als verhuizen) ook verbouwen van je huis geld. Kleinere verbouwingen kunnen misschien vanuit aanwezige spaargeld worden gefinancierd. Bij grotere verbouwingen is vaak behoefte aan een extra lening.

Gebruik overwaarde woning

Is de actuele waarde van de woning hoger dan het restant van de bestaande hypotheekschuld dan is sprake van overwaarde. Het kan zijn dat bij het afsluiten van je hypotheek bij de notaris een hogere hypothecaire inschrijving heeft plaatsgevonden. Is dit het geval dan kan zonder tussenkomst van de notaris een lening worden verkregen. Heeft deze hogere notariële inschrijving niet plaatsgevonden dan is het mogelijk een 2e hypotheek af te sluiten.

Alternatieven

Wanneer je de financiering gebruikt voor het verbouwen van je woning, dan zijn er verschillende alternatieven.

  • Naast het “normaal” verhogen van je hypotheek kunnen we ook kijken naar de mogelijkheden van een extra financiering door de bank wanneer de verbouwing specifiek bedoeld is om de woning energiezuiniger te maken.
  • Afhankelijk van je wensen en situatie kan het ook aantrekkelijk zijn om te kijken of een consumptief krediet misschien gunstiger is dan verhoging van het hypothecair krediet.
  • Kijken we toch al naar alle relevante alternatieven dan is het raadzaam te berekenen of het voor jullie aantrekkelijk is de bestaande hypotheek over te sluiten en daarbij te kiezen voor een lange rentevaste periode en een hoger leenbedrag waaruit de verbouwing gefinancierd kan worden. Het resultaat van zo’n oversluiting kan zijn dat je voor vele jaren zeker bent van relatief lage woonlasten. Of dit ook in jouw geval een optie is, hangt helemaal af van jouw specifieke omstandigheden.

Wij zoeken het graag voor je uit!

Heb je plannen om je woning te verbouwen (ook al is het misschien nu nog een vaag idee), laten we dan contact met elkaar hebben. Wij denken graag met je mee op welke wijze deze verbouwing op een goed passende wijze gefinancierd kan worden.

GRATIS ADVIES GESPREK

vraag nu aan

gratis eerste gesprek

erkend hypotheek adviseur

onafhankelijk advies

gratis eerste gesprek

erkend hypotheek adviseur

onafhankelijk advies

Advies op maat

Stuur je bericht en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Start met typen en druk op ENTER om te zoeken