Vergeet je reisverzekering niet!

Check voor je vacantie je reisverzekering!

De belangrijkste reden om een reisverzekering af te sluiten, is het recht op hulp in noodsituaties. Een noodsituatie is een ongeval, ziekte of overlijden, diefstal. De reisverzekering dekt dan de kosten van de schade, de terugreis en eventueel langer verblijf.

Standaard dekt een reisverzekering de kosten die je maakt vanwege een noodsituatie. Het gaat dan om de kosten om die noodsituatie te verhelpen, de schade te dekken en eventueel langer verblijf. Welke kosten onder de dekking van de reisverzekering vallen is afhankelijk van de voorwaarden van je verzekeraar.

Naast de standaarddekking van een reisverzekering is soms een aanvulling nodig:

  • medische kosten buitenland
  • wintersport en onderwatersport
  • vervangend vervoer
  • ongevallen
  • gezinsongevallen
  • contant geld
  • rechtsbijstand

 

Medische kosten buitenland

Met een aantal landen heeft Nederland de afspraak dat je daar als reiziger recht hebt op de medische zorg uit het basispakket van dat land. Maar dit verdrag geldt niet voor landen zoals de Verenigde Staten, Canada en Australië. Een goede dekking kun je via de zorg- óf reisverzekering afsluiten.

 

Wintersport en onderwatersport

Specifieke sporten vragen om een specifieke dekking. De kosten om iemand met een gebroken been van de piste te halen zijn hoog en daarom alleen gedekt via de wintersportdekking. Opsporings-, bergings – en reddingacties zijn bij de meeste reisverzekeraars onbeperkt of tot een aanzienlijk bedrag gedekt, maar niet bij allemaal. Zorg ervoor dat je minimaal € 50.000 hebt verzekerd.

 

Autovakantie

Ga je met de auto op vacantie dan is de dekking vervangend vervoer aan te raden. Mocht je auto onverwacht uitvallen, dan zorgt de reisverzekeraar dat je snel weer door kunt in een vergelijkbare auto.

 

Ongevallen

De ongevallendekking keert bij overlijden of blijvende invaliditeit eenmalig een bedrag uit. Bij overlijden gaat het om een vast bedrag. Bij blijvende invaliditeit hangt de hoogte van de uitkering af van de mate van invaliditeit.

 

Gezinsongevallenverzekering

Als je al een gezinsongevallenverzekering hebt, is deze ook geldig in het buitenland. In dat geval heeft deze module binnen de doorlopende reisverzekering weinig nut.

 

Vervoer en verblijf

De onderdelen vervangend vervoer en/of verblijf en automobilistenhulp zijn nuttig, maar ga na of je deze al gedekt hebt via de dealer of door pechhulpdiensten zoals Allianz Global Assistance, ANWB, Bovag en Route Mobiel.

 

Rechtsbijstand

Zeker als je met de eigen auto op vakantie gaat en bij een ongeluk betrokken raakt, heb je veel aan een verkeersrechtsbijstandverzekering. In principe maakt het niet uit of je daarvoor een gezins-, een verkeers-, een motorrijtuig- of een reisrechtsbijstandverzekering hebt.

 

Wil je meer weten over een reisverzekering en jouw persoonlijke situatie? Maak dan een afspraak met Van Soest Advies.

Meer weten over verzekeringen?

gratis eerste gesprek

erkend hypotheek adviseur

onafhankelijk advies

gratis eerste gesprek

erkend hypotheek adviseur

onafhankelijk advies

Advies op maat

Stuur je bericht en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Start met typen en druk op ENTER om te zoeken